Memorial Jarka Karase

V neděli 23. 4. se uskutečnil 1. ročník Memoriálu Jaroslava Karase. Jaroslav Karas byl dlouholetý a nejstarší člen Sokola v Napajedlích. Svou aktivní činností se zasloužil o rozvoj sokolské organizace v Napajedlích a na postu hospodáře v naší jednotě odvedl spoustu nezištné práce. Nebyla akce, na které by se nepodílel, nebo kde by Jarek chyběl a jen těžko se najde nějaký muž, který by ještě v 85 letech cvičil v oddíle. Zapsal se nesmazatelně do historie napajedelského Sokola a dlouhá léta zůstane v naší paměti. Věříme, že touto formou nejlépe uctíme jeho památku.

1. ročník memoriálu byl pořádán pouze pro členy naší jednoty jako gymnastický čtyřboj, pro mladší děti trojboj,

Po několika letech cvičí na napajedelské sokolovně také kluci a ani oni nemohli v závodě chybět. Memoriál zahájila chlapecká kategorie. Soutěžilo se v sokolské všestrannosti (kruhy, hrazda, přeskok a prostná), kdy tuto kategorii ovládl Daniel Pekař, následoval Jonáš Žaludek a 3.místo si odnesl Lukáš Zapletal.

Mladší chlapci soutěžili v trojboji (lavička, prostná a přeskok). V předškolácích obsadil první místo Jindra Ohnoutek, 2. Míša Pekař a 3.místo patřilo Adamu Horsákovi.

Dívčí kategorie byly o něco početnější. Závodilo se ve čtyřboji, tedy na kladině, akrobacii hrazdě a přeskoku, a to i u předškolaček, které na závodech v Uherském Hradišti mají pouze trojboj. Tak už jen za tohle si všechny malé holky zaslouží pochvalu!

Kategorii nejmladších ovládla Barborka Kozáková, 2. místo Izabelka Pokorná a 3. místo Míša Mlýnková.

Dále I. kategorie, kde se soutěžilo přesně podle pravidel Sokolské všestrannosti a dívky cvičily ještě na lavičce (starší už na kladině), si 1. místo vybojovala Klárka Doležalová a tu následovala ji Dita Pochylá a bronz si odnesla Lilien Macků.

V kat. II. jsme už viděli sestavy na kladině a také sestavy na hudbu na prostných. Kategorii s minimálním bodovým rozdílem ovládla Carmen Kubátová, o jednu desetinu za ní byla Julie Cibulková a 3. místo patří Anetce Talašové.

Kategorie III. byla spolu s předškoláky tou nejpočetnější. Holky už cvičily na velké kladině, a ta také byla nářadím rozhodujícím.

1. místo patří Hannah Kovalovské, 2. místo obsadila Bětka Palúchová a bronz Hela Zbořilová.

Následuje čtvrtá kategorie, ve které suverénně zvítězila Míša Kupková, taneční akrobacií ji následovala Maris Antošová a 3.místo obsadila Vanda Pochylá.

Poslední kategorií byla kategorie dorostenek, ve které jsme měli pouze jednu závodnici, která i přes to, že měla první místo jisté, nic nevzdala, a na každém nářadí bojovala. Naší jedinou dorostenkou byla Hana Ondrášová.

V závěru každé kategorie proběhl také závod ve šplhu. Z kluků vyhrál Dan Pekař, následoval Lukáš Zapletal a po něm Jonáš Žaludek.

V kat. 0 u dívek byla první Isabelka Pokorná, 2. Eliška Mlýnková a 3. Gabi Juráňová. V kat. I. zvítězila Dita Pochylá, za ní Lilien Macků a Vali Tabarová. V kat. II. brala zlato opět Carmen Kubátová, druhá byla zase Julie Cibulková a 3. Emili Janotová.

V kat. III. vyšplhala nejrychleji Bětka Palúchová, za ní Hana Kovalovská a na třetím místě Hela Zbořilová.

V kat. IV. vyhrála Míša Kupková, za ní Vanda Pochylá a 3. Markéta Burešová.

V dorostenkách zabodovala a zasloužila si medaili Hana Ondrášová., i když závodila jako jediná.

Úplný závěr závodu ovládli rodiče, kteří se také utkali v závodu ve šplhu o pivní láhev a to v počtu osmi účastníků. V ženské kategorii se na 1. místě umístila Olga Kovaříková-Pekařová, na 2. místě Lenka Cibulková a na 3. místě Petra Zbořilová. Mužskou kategorii ovládl Zděněk Koval, 2. místo Zdeněk Landsfeld a 3. místo Jaroslav Janota.

V celkovém hodnocení pak byla 1. Olga Pekařová, 2. Zdeněk Koval a 3. Lenka Cibulková. Ceny pro rodiče věnoval Topolský pivovar, kterému děkujeme!

Po celou dobu byl pro rodiče, závodníky i hosty v provozu sokolský bufet, ve kterém obsluhovali naši skvělí sokolští bratři.

A na konec už jen poděkování, všem, co se na závodě podíleli, trenérům za přípravu dětí, rozhodčím, ať už z jiných jednot, nebo naší napajedelské, že rozhodovali spravedlivě a děti moc neděsili, výboru a dalším pomocníkům, bez kterých by se závod neobešel.

Tak za rok znova na sokolovně.

Pro připomenutí pár fotografií